سلامت

خوراکی های مفید کنترل فشار خون

با وجود اینکه بین عادات رژیم غذایی و شیوه زندگی سالم رابطه‌ای نزدیک وجود دارد، اما همچنان بسیاری از مردم برای درمان بسیاری از مسائل مانند فشار خون بالا به دارو‌های شیمیایی تکیه می‌کنند.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادید، امروزه، علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان با صرف نظر از میزان در آمد و محل اقامت افراد مختلف، بیماری‌های قلبی است. یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از مشکلات قلبی، سکته مغزی است که بسیار مرتبط با فشار خون می‌باشد. در آمریکا، یک نفر از هر سه نفر به طور طبیعی دچار فشار خون می‌باشد. خبر خوب این است که معمولا فشار خون بالا را می‌توان با تغییر شیوه زندگی و رژیم غذایی کنترل کرد و حتی سبب کاهش آن شد.

اگر در حال حاضر تصور می‌کنید دچار فشار خون بالا هستید، بهترین راه‌های طبیعی جهت درمان و کاهش فشار خون را بیابید.

خوراکی‌هایی که می‌توانند در پایین آوردن فشار خون موثر باشند عبارتند از:

• آب انار
• اسفناج
• گشنیز
• پسته
• آبمیوه ریشه چغندر
• روغن زیتون
• شکلات تلخ
• بذر کتان
• کرفس
• گوجه فرنگی
• سیب زمینی بنفش
• روغن کنجد
• دمنوش گل ختمی

۱ – آب انار

 

نتیجه تصویری برای آب انار

در حالی اکثر آب میوه‌ها فر آوری شده اند و تقریبا عاری از هر گونه مواد مغذی هستند، آب انار می‌تواند یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌های روی کره زمین باشد.

یکی از مزایای مطلوب آب انار، توانایی فوق العاده آن است که به طور طبیعی فشار خون را کاهش می‌دهد. مطالعاتی مبنی بر تاثیر آب انار در کاهش فشار خون برای بلند مدت و کوتاه مدت وجود دارند.

آب انار همچنین می‌تواند برای بیماران مبتلا به دیابت و بیماران کلیوی بسیار مفید باشد.

۲ – اسفناج

نتیجه تصویری برای اسفناج

اسفناج برای مدت بسیاری است که به عنوان یک غذای سالم شناخته شده است و به طور قطعی می‌توان گفت:، باعث کاهش التهابات می‌شود. این خوراکی لذیذ حاوی میزان بالایی از آنتی اکسیدان‌ها است و در لیست غذا‌هایی قرار دارد که سبب کاهش فشار خون می‌شوند.

۳ – گشنیز

نتیجه تصویری برای گشنیز

گشنیز به طور کلی برای چندین سال است که به منظور درمان تعدادی از مشکلات مورد استفاده قرار گرفته است.

در سال ۲۰۰۹، یک مطالعه بنیادی برای تعریف دقیق گشنیز صورت گرفت. در نهایت محققان دریافتند که گشنیز دارای خواصی است که در کاهش فشار خون به خوبی عمل می‌کند.

۴ – پسته

نتیجه تصویری برای پسته

پسته‌ها تنها یک میان وعده نیستند، تغذیه آن‌ها می‌تواند سلامت قلب را تضمین کند.

آجیل‌های خام عموما دارای تاثیرات مثبتی در کاهش فشار خون هستند، اما در بین آجیل‌ها، پسته دارای بیشترین مزایا است. پسته در لیست خوراکی‌هایی قرار دارد که در کاهش فشار خون بسیار موثر عمل می‌کند و حتی افرادی که از کلسترول بالا رنج می‌برند می‌توانند از مزایای این خوارکی بی نظیر بهره ببرند.

۵ – آبمیوه ریشه چغندر

تصویر مرتبط

مزایای ریشه چغندر شامل موارد فراوانی می‌شود، از خواص سم زدایی گرفته تا درمان برخی امراض.

با این حال، این تنها یک درمانگر ساده نیست – آب ریشه چغندر موضوع تحقیقات گسترده‌ای بوده، و حداقل توانایی آب ریشه چغندر، کاهش فشار خون بوده است.

آب ریشه چغندر به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می‌دهد. نکته جالب توجه این است که، آب میوه‌ای آن دارای تاثیر فوری تری نسبت به چغندر طبخ شده است.

۶ – روغن زیتون

نتیجه تصویری برای روغن زیتون

از دوران باستان، روغن زیتون به عنوان یکی از مهم‌ترین غذا‌های اصلی شناخته می‌شده است. زیتون یکی از خوراکی‌های رایج مناطق مدیترانه‌ای است که سبب افزایش طول عمر و کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود.

این روغن سر شار از آنتی اکسیدان در طبخ غذا‌ها به همراه دستور العمل‌های فراوانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این یک مسئله خوب است، زیرا این روغن سبب کاهش فشار خون می‌شود. بررسی‌های انجام شده در سال ۲۰۱۵ در اسپانیا نشان می‌دادند که ” روغن زیتون با کیفیت در کاهش خطرات ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی به میزان قابل توجهی تاثیر گذار است”، به همین دلیل مصرف آن به شدت توصیه می‌شود.

۷ – شکلات تلخ

نتیجه تصویری برای شکلات تلخ

شاید بحث برانگیز‌ترین موضوع در فهرست مواد غذایی کاهش فشار خون، شکلات تلخ باشد. یکی از دلایل این اختلافات مربوط می‌شود به شکلات‌های تلخی که حاوی مقدار زیادی شکر هستند.

در صورتی که شا قادر به یافتن شکلات‌های تلخ خالص هستید، می‌توانید از میل کردن آن نهایت لذت را ببرید. شکلات‌های تلخ برای قلب عالی هستند.

برخی مطالعات کوچک خلاف این مسئله را تایید می‌کنند، اما تحقیقات در مقیاس گسترده نشان می‌دهند، مصرف شکلات تلخ به صورت مداوم می‌تواند سبب کاهش فشار خون شود.

۸ – بذر کتان

نتیجه تصویری برای بذر كتان

احتمالا وجود امگا ۳ در بذر کتان علت اصلی وجود این خوراکی در لیست بهترین غذا‌ها جهت کاهش فشار خون است. بذر کتان می‌تواند برای بیماران قلبی مزایای زیادی را ارائه کند و همچنین سبب کاهش رسوبات چربی در دیواره شریانی شود.

بهترین نتایج ثبت شده، پس از مصرف ۱۲ هفته‌ای بذر کتان مشخص شد. دانشمندان کانادایی در ننتیجه کار در سال ۲۰۱۳ تحت تاثیر خواص فوق العاده آن قرار گرفتند و بیان کردند ” بذر کتان دارای یکی از قوی‌ترین اثرات مثبت در مقابل فشار خون مبنی بر مداخلات مواد غذایی است. ”

۹ – کرفس

نتیجه تصویری برای کرفس

شما احتمالا می‌دانید در زمان‌هایی که کرفس مصرف می‌کنید، کالری بیشتری را می‌سوزانید. اما آیا می‌دانید کرفس برای کاهش فشار خون نیز بسیار مفید است؟ مواد مغذی موجود در آن باعث می‌شود تا فشار خون در بدن کنترل شود.

جالب است که بدانید در یک مطالعه عنوان شده، کرفس پخته شده دارای پتانسیل بیشتری جهت کاهش فشار خون نسبت به نوع خام است.

۱۰ – گوجه فرنگی

تصویر مرتبط

یکی از محبوب‌ترین مواد غذایی حاوی لیکوپن که برای تقویت قلب و کاهش فشار خون مفید هستند.

مصرف گوجه به صورت خام می‌تواند تاثیرات مثبت فراوانی در بدن داشته باشد.

۱۱ – سیب زمینی بنفش

نتیجه تصویری برای سیب زمینی بنفش

اطمینان حاصل کنید که همیشه رنگ‌های متنوع زیادی را در رژیم غذایی خود دارید. شما نیز احتمالا از خوردن سیب زمینی‌های بنفش‌های خوش طعم و رنگ لذت برده اید. این خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان به کاهش فشار خون کمک فراوانی می‌کند.

۱۲ – روغن کنجد

نتیجه تصویری برای روغن کنجد

اکثر مواقع توصیه من این هست که در استفاده از روغن‌های گیاهی با احتیاط عمل کنید، به استثنای روغن زیتون، نارگیل و کنجد. روغن کنجد برای سال‌های بسیاری است که در بین جوامع مختلف محبوب بوده و خواص زیادی برای قلب دارد.

روغن کنجد فشار خون را کاهش می‌دهد، همچنین از قلب در برابر عوامل خطر زا نیز محافظت می‌کند. برخی تحقیقات بیان می‌کنند این روغن سبب افزایش میزان پتاسیم و کاهش سدیم در خون می‌شود.

۱۳ – دمنوش گل ختمی

نتیجه تصویری برای گل ختمی

یکی دیگر از موارد جنجالی در این لیست، دمنوش گل ختمی است. این گیاه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که کاهش فشار خون بسیار موثر عمل می‌کند. گل ختمی حتی برای بیماران مبتلا به دیابت نیز بسیار مفید می‌باشد.

بر خلاف بسیاری از مواردی که در بالا ذکر شد، در هنگام مصرف دمنوش گل ختمی باید احتیاط کنید، هر چند که به طور کلی با خواص فراوانش شناخته می‌شود. اما شواهدی وجود دارند که مصرف دوز‌های بالایی از آن، می‌تواند خطرات را برای کبد ایجاد کند.

برگرفته شده از تبیان

دیگر مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

همچنین بخوانید

بستن
بستن
بستن